S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Covent Garden: Z původního tržiště centrum hipsterství

7 minut čtení
No items found.
Video

Covent Garden má bohatou historii, která sahá až do 17. století. Tato oblast prošla proměnou od zelinářského trhu až po moderní kulturní centrum, a dnes je jednou z nejoblíbenějších londýnských destinací jak pro přespolní návštěvnice a návštěvníky, tak pro místní obyvatele.

Kořeny Covent Gardenu sahají až do roku 1632, kdy byla zahájena výstavba tržiště na zeleninu, ovoce a květiny. Trh rychle získal na popularitě a stal se jedním z nejvýznamnějších míst pro nakupování čerstvých produktů v Londýně.

V 18. století se Covent Garden začal transformovat na kulturní centrum. Byly postaveny divadelní budovy, mimojiné Royal Opera House, a oblast se stala centrem umění a společenského života.

Během viktoriánské éry se prostranství Covent Garden stalo známým také jako místo s obchody, butiky a kavárnami. Stalo se oblíbeným místem pro nákupy a společenské setkávání.

V 19. století přineslo rozšíření železnice do Londýna významné změny v dopravě, započala také výstavba nových obchodních čtvrtí. Covent Garden tehdy začalo ztrácet na významu jako tržiště a došlo k jeho mírnému úpadku. Nedostatek údržby, zhoršené podmínky a problémy s dopravní přetížeností se ovšem stupňovaly, až v roce 1968 došlo k uzavření tržiště, což vyvolalo rozsáhlé veřejné protesty.

V 70. letech 20. století začala masivní obnova Covent Garden. Podařilo se zachovat historický charakter oblasti a zároveň ji přizpůsobit moderním potřebám. Dnes je Covent Garden známý jako obchodní a kulturní čtvrť. Nachází se zde množství butiků, restaurací, kaváren a uměleckých galerií, což přitahuje návštěvnice a návštěvníky z celého světa.

Zajímavosti:

  • Základy zůstaly po staletí stejné: Původní plán ulic v Covent Garden byl navržené Inigem Jonesem v 17. století a dodnes zůstává zachován. Pod The Piazza jsou dokonce zachovány historické zbytky původních základů, včetně sklepů, které kdysi sloužily k úschově zeleniny a ovoce.
  • Živé umění na The Piazza: The Piazza, centrální náměstí v Covent Gardenu, hostí různé pouliční umělce, buskery a performery, což vytváří živou a často dosti živelnou atmosféru.
  • Zajímavé obchody i módní butiky: Máte nějaký opravdu dobrý nápad? Buďte kreativní a otevřete si na Covent Garden svůj obchod a snově zbohatněte. Právě toto místo je domovem unikátních nápaditých obchodů a módních butiků, mísí se zde malé prodejny se značkovými a vysoce specializovanými. Zážitková turistika.
  • Multikulturní kulinářský ráj: Tržiště v soudobé době hostí kulinářský ráj s obchody nabízejícími lahodné pokrmy z celého světa. Nejlepší čerstvé a nejvíce exotické pochutiny pak najdete na Covent Garden Street Food Marketu.
  • Rukodělné výrobky lokálních tvůrkyň a tvůrců: Takzvaný Apple Market je oblíbený trh, kde můžete nakupovat ručně vyrobené a umělecké výrobky. Každý kus je originál.
  • Vánoční atmosféra: V prosinci tu najdete velkolepou vánoční výzdobu, která uchvátí hlavně po setmění.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 9 800 Kč
za osobu