S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hyde Park: Po stopách roztomilých veverek i dětské nevinnosti Petera Pana

4 minuty čtení
No items found.
Video

Hyde Park, rozprostírající se na impozantní ploše 142 hektarů, je skutečným klenotem mezi londýnskými parky. Nabízí únik od shonu velkoměsta, klidné útočiště pro relaxaci i pestrou paletu aktivit pro všechny věkové kategorie. Jeho bohatá historie, ikonické památky a jedinečná atmosféra dělají z Hyde Parku neodolatelnou destinaci pro Londýňany i turisty.

Historie

Hyde Park, původně lovecký revír a královská obora, byl v roce 1637 otevřen pro veřejnost. Stal se oblíbeným místem pro odpočinek, procházky a pikniky. V průběhu staletí se park zapsal do dějin jako dějiště významných událostí, od protestů a shromáždění až po koncerty a oslavy.

Hyde Park Corner

Na jihozápadním okraji parku se nachází rušné náměstí Hyde Park Corner. Dominantou je ikonický Wellingtonův oblouk, monumentální památník věnovaný vítězi bitvy u Waterloo. Náměstí je proslulé také Speakers' Corner, kde se od roku 1872 konají volné diskuse a projevy na nejrůznější témata.

Poklady skryté v parku:

  • Serpentine Lake: Umělé jezero láká k plavbám na lodičkách, koupání i k relaxaci na břehu.
  • Kensington Gardens: Zahrady na západní straně parku okouzlí malebnou atmosférou a ikonickými památkami jako je Kensington Palace, dětské hřiště a socha Petera Pana.
  • Diana Memorial Fountain: Fontána věnovaná princezně Dianě se stala oblíbeným místem setkávání a vzpomínek.
  • The Dell: Klidné údolí v parku s bujnou vegetací a romantickou atmosférou je ideální pro procházky a pikniky.

Hyde Park - pódium pro legendární hudebníky:

Kromě historického významu a malebné krásy se Hyde Park proslavil i jako dějiště legendárních koncertů. Mezi nezapomenutelné události patří vystoupení Pink Floyd v roce 1975, Queen v roce 1976, Live Aid v roce 1985 a The Rolling Stones v roce 2013. Park hostil i koncerty Lady Gaga, Beyoncé, Coldplay a dalších hudebních hvězd.

Marble Arch

Marble Arch, postavený v roce 1833, je monumentální mramorový oblouk, který původně sloužil jako brána do Buckinghamského paláce. V roce 1851 byl přemístěn do Hyde Parku, kde stojí dodnes.

Veverky v Hyde Parku

Hyde Park je domovem rozsáhlé populace veverek. Tyto hravé a přátelské hlodavce, kteří jsou oblíbenou atrakcí pro návštěvnice i návštěvníky parku, jistě potěšíte, pokud jim se sebou vezmete něco malého k snědku, ideálně oříšky.

Zajímavosti:

  • Pohádky v realitě: V Hyde Parku se nachází několik soch, včetně té, na které je vyobrazen Peter Pan. Peter Pan je chlapec, který nikdy nevyrůstá a žije v zemi zvané Neverland, tato fiktivní postava z pera skotského spisovatele J.M.Barrieho láká tématizací touhy zůstat navždy mladým a nezatíženým povinnostmi dospělosti. Peter Pan se v moderní společnosti stal ikonou populární kultury, symbolizující nevinnost a dobrodružství dětství.
  • Festivaly a kulturní akce: V parku se koná řada festivalů a akcí, včetně Hyde Park Winter Wonderland. Tato událost nabízí širokou škálu zimních a vánočních aktivit a atrakcí pro hosty všech věkových kategorií. Mezi hlavní atrakce patří hromadné bruslení na zimním kluzišti, velké kolotoče, tradiční vánoční trhy, světelné show, horská dráha a mnoho dalších zábavných aktivit.
  • 24/7/365(366): V parku se nachází restaurace, kavárny a kiosky s občerstvením. Park je otevřen 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 52 týdnů v roce. Vstup do parku je zdarma.
  • Největší z největších: Hyde Park je největší park v centru Londýna s rozlohou 142 hektarů.
  • Etymologie názvu: Název "Hyde Park" pochází od staroanglického slova "Hyde", které znamená "kůže".
  • Jezero Serpentine: Jezero Serpentine, které se nachází v Hyde Parku, je oblíbeným místem pro plavbu lodí a koupání.
  • Dianin památník: V Hyde Parku se nachází památník princezny Diany, který je oblíbeným místem pro pietní vzpomínky.
  • Prominentní rezidenti: V Kensington Gardens, které sousedí s Hyde Parkem, žili slavní spisovatelé, jako například J.M. Barrie a Lewis Carroll.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 9 800 Kč
za osobu