S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kino Odeon: Nesmrtelnost v sále i předsálí

4 minuty čtení
No items found.
Video

Londýnské kino Odeon, jedno z nejprestižnějších kinematografických center na světě, má hlubokou a bohatou historii, která se táhne až k počátkům 20. století. Založené bylo v meziválečném období, konkrétně v roce 1930 Oscarem Deutschem. Kino Odeon rychle získalo pověst symfonie pro filmové nadšence, a jeho jméno září v kinematografickém světě do dnešních dnů.

Budova Odeonu na Leicester Square byla původně postavena v období výrazné expanze britského filmového průmyslu. Otevření 2. listopadu 1937 bylo přímo spojeno s premiérou snímku "Vězeň ze Zendy". Kino bylo tehdy technicky i architektonicky naprosto nadčasové, hypermoderní, až revoluční, určovalo trendy na mnoho let dopředu, což z něj udělalo klíčový prvek pro vybudování filmové základny v Londýně.

Právě díky propojení příjemného prostředí s možností relaxace a shlédnutí nejzásadnějších snímků došlo ke strmému zvýšení zájmu o filmový průmysl na Ostrovech vůbec.

Historie kina Odeon je orámována mnoha slavnými premiérami, odrážejícími vývoj filmu jako takového. Během druhé světové války pak bylo kino Odeon válečným centrem, v němž se konala řada dobročinných představení a premiér, pomáhajících uměním vojákům na frontě. V poválečném období se kino Odeon zase stalo místem, kde se konaly mnohé významné premiéry, včetně prvního veřejného promítání filmu "Třetí muž" v roce 1949.

Odeon Leicester Square prošlo v průběhu let několika renovacemi, aby si udrželo svou vysokou úroveň. Modernizace auditoria, zvukového systému a obrazové technologie se staly klíčovými prvky, které udržely Odeon v čele filmového průmyslu dodnes.

Zajímavosti:

  • Tradice udílení filmových cen: Odeon Leicester Square je již po dlouhá léta místem, kde se konají mnohá slavnostní udílení různých filmových cen. Elegantní nadčasové prostředí kina hypnoticky přitahuje filmové hvězdy a celebrity i zájem médií napříč světem.
  • Digitalizace a 3D revoluce: V roce 2011 kino Odeon prošlo masivní digitalizací a modernizací. Byly zde v celosvětových premiérách předvedeny nové technologie i první 3D projekce nové generace, což opět ukázalo inovativní postavení kina Odeon ve filmovém průmyslu.
  • Významné premiéry: Odeon bylo v minulosti místem mnoha významných filmových premiér, z nedávných titulů zmiňme například "Skyfall", "Batman: Temný rytíř povstal" nebo "Gravity".
  • Fenomén Harry Potter pro sebe uzavřel celé náměstí: Snímek "Harry Potter a Relikvie smrti - část 2" zaznamenal světovou premiéru právě v Odeon Leicester Square, přičemž celé náměstí bylo uzavřeno jako jedna velká fanzóna s mnoha interaktivními atrakcemi.
  • Historie festivalů: Kino Odeon bylo hostitelem mnoha filmových festivalů, včetně tradičního Londýnského filmového festivalu. Právě kult tohoto místa mu poskytuje exkluzivitu prezentovat špičková díla celosvětových filmařů.
  • Ikonická opona: Vstupní opona Odeon Leicester Square, známá jako Odeon Levee, je ikonickým prvkem, který zdobí vstup do tohoto filmového chrámu.
  • Nesmrtelné otisky: Na chodnících před Odeonem jsou vloženy otisky rukou a podpisů několika slavných osobností, mezi zvěčněné ikony patří Meryl Streep, Tom Hanks nebo Brad Pitt.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 9 800 Kč
za osobu