S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Piccadilly Circus: Komerční radovánky pro děti i dospělé

4 minuty čtení
No items found.
Video

Piccadilly Circus je jedno z nejznámějších a nejrušnějších náměstí v Londýně, které tvoří křižovatku mezi Regent Street, Shaftesbury Avenue, Piccadilly a Haymarket. Jeho bohatá historie a ikonické módní a vůbec komerční značky dělají z tohoto místa oblíbený turistický i kulturní symbol.

Toto náměstí, považované za srdce West Endu, bylo pojmenováno podle Piccadilly Hall, dnes již neexistující budovy, kterou postavil v roce 1626 textilní obchodník Robert Baker. Od té doby se Piccadilly Circus stalo centrem komerčního, kulturního a společenského dění v Londýně.

Neodmyslitelnou součástí náměstí je několiko velkých obrazovek s neonovými reklamami, což je jeden z nejcharakterističtějších prvků tohoto místa. Odkazuje na dynamiku města, a to zejména v noci, když se rozsvítí a okolní prostor ožije. V průběhu času prošlo náměstí několika proměnami, ale pořád si zachovalo svou ikonickou tvář.

Závěrem zbývá snad jen dodat, že od Piccadilly Circus je to všude, kde to v noci žije, v přijatelné pěší vzdálenosti. Jen krátkou procházkou se tak dostanete k několika významným místům a atrakcím jako jsou Leicester Square, Trafalgar Square či vyhlášená divadelní čtvrť West End. Právě tato výhodná lokace mu dodává status významného uzlu pro návštěvnice a návštěvníky, ti si zde mohou vychutnat atmosféru a sledovat pulzující ruch metropole.

Zajímavosti:

  • Kulturní i komerční symbol: Piccadilly Circus je považováno za jedno z nejznámějších míst v Londýně a symbolizuje energii, modernitu, rozmanitost a pulzující život ve městě.
  • Reklamy a obrazovky: Reklamy a obrazovky na Piccadilly Circus nejsou pouhým prostředkem komerční propagace; jsou součástí kulturního a architektonického dědictví Londýna, přičemž přinášejí městu nezaměnitelný vizuální dojem a připomínají jeho moderní charakter. Velké obrazovky na Piccadilly Circus jsou ikonické a staly se známými reklamními plochami. Jsou četně využívány pro propagaci významných značek a filmových premiér.
  • Poprvé: První reklamní obrazovka na Piccadilly Circus se objevila již v roce 1908. Od té doby prošlo náměstí několika generacemi reklamních tabulí, vyvinuvších se od tradičních billboardů po moderní digitální obrazovky.
  • Digitální revoluce: V roce 2017 prošlo Piccadilly Circus významnou modernizací, při které byly původní neonové tabule nahrazeny digitálními obrazovkami. Tyto obrazovky jsou schopny zobrazovat pohyblivý obsah, a tím přinášet reklamám, potažmo jejich obsahu, zcela novou dynamiku.
  • Epicentrum zábavy: Díky své výhodné poloze v srdci West Endu je Piccadilly Circus v blízkosti mnoha divadel, restaurací a butiků, což ho činí nejen turistickým centrem pro procházky, ale také místem pro zábavu a nákupy rezidentek a rezidentů.
  • Erosova socha: Na středu náměstí stojí socha Erose, která je symbolem lásky a krásy. Tato socha byla postavena v roce 1893 a dodává náměstí charakteristický ráz.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

To nejlepší z Anglie

Školní zájezd do Anglie - Londýn, Stonehenge, Oxford

Poznejte s námi nejznámější trojici míst Anglie: fascinující Londýn a jeho nezapomenutelné památky, monumentální Stonehenge a univerzitní město Oxford.

Univerzitní město Oxford
Tajemný Stonehenge
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 9 800 Kč
za osobu