S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Sealife Brighton: Fascinující poznání tajuplného podmořského světa

3 minuty čtení
No items found.
Video

Sealife Brighton, dříve známé jako Brighton Aquarium, je nejstarší fungující akvárium na světě. Od svého otevření v roce 1872 uchvacuje srdce návštěvníků fascinujícím pohledem do tajemného podmořského světa.

Myšlenka na akvárium v Brightonu se zrodila již v roce 1867. Inspirací byl úspěch obdobného akvária v Londýně. Stavba probíhala pod vedením Eugena Birchta, architekta zodpovědného i za Brighton Pier. Akvárium bylo slavnostně otevřeno 9. srpna 1872.

Brighton Aquarium lze nazvat pionýrem v péči o mořské živočichy. Od počátku se tato instituce zaměřovala na vzdělávání a ochranu mořského života. V roce 1873 se zde podařilo poprvé v zajetí odchovat mořské koníky. Akvárium se také stalo průkopníkem v chovu žraloků a rejnoků v zajetí.

V průběhu let prošlo akvárium řadou rekonstrukcí a rozšíření. V roce 1991 bylo akvárium koupeno společností Sealife a přejmenováno na Sealife Brighton. V roce 2008 byla otevřena nová expozice "Ocean Discovery Centre", která umožňuje návštěvnicím a návštěvníkům prožít fascinující cestu oceánem od pobřeží až do těch nejhlubších hlubin.

Dnes je Sealife Brighton domovem více než 5 000 mořských živočichů z 350 druhů. Hosté se zde mohou seznámit s žraloky, rejnoky, želvami, rybami, korály a dalšími fascinujícími obyvateli moří a oceánů. V roce 2022 akvárium oslavilo 150. výročí svého založení.

Zajímavosti:

  • Nejstarší akvárium: Sealife Brighton je nejstarší fungující akvárium na světě.
  • Počet živočichů: V akváriu žije více než 5 000 mořských živočichů z 350 druhů.
  • Ochrana moří: Akvárium se aktivně podílí na ochraně moří a oceánů.
  • Vzdělávání: Akvárium nabízí programy pro školy a širokou veřejnost. Zároveň financuje i nespočet výzkumů a dalších vědeckých studií.
  • Tematické expozice: Různorodé expozice se zaměřují na různé biotopy, jako je pobřeží, korálové útesy, tropické moře a hlubiny oceánu.
  • Interaktivní aktivity: Návštěvníce a návštěvníci si mohou osahat některé mořské živočichy, krmit je a dozvědět se o nich mnoho zajímavostí.
  • Podvodní tunel: Jedinečný prožitek procházky pod vodní hladinou s panoramatickým výhledem na žraloky, rejnoky a další mořské živočichy.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

Londýn, Brighton a Seven Sisters

Školní zájezd Londýn a jižní pobřeží, Anglie

Navštivte rozmanitý Londýn a nejkrásnější místa jižního pobřeží – letovisko Brighton a nádherné útesy Seven Sisters. Užijte si místní panorama i jedinečnou venkovskou krajinu.

Křídové útesy Seven Sisters
Přímořský Brighton s pláží
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 9 600 Kč
za osobu