S cookies si náš web více vychutnáte
Aby vám šlo brouzdání na našich stránkách jako po másle, povolte prosím cookies. Některé z nich jsou nezbytné, o těch dalších se můžete rozhodnout sami v nastavení.
Vyhledat zájezdy
Kam jedete
Za čím jedete
Na kolik dní
Zvolené preference
Tag
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Čtvrť The Lanes: Spletitá síť uliček plná příběhů

2 minuty čtení
No items found.
Video

Čtvrť The Lanes v Brightonu, spletitá síť uzounkých uliček lemovaných historickými domy, obchody a restauracemi, představuje pulzující srdce Brightonu. Tato oblast s bohatou historií a osobitou atmosférou je naprostým unikátem a jedním z míst, kam při pobytu v Brightonu zkrátka musíte nasměrovat své kroky.

Historie The Lanes sahá až do 11. století, kdy se v této oblasti nacházela malá rybářská osada s názvem Brighthelmstone. Uličky sloužily jako tržiště a centrum obchodu. V 18. a 19. století, s rozvojem Brightonu jako letoviska, se The Lanes staly oblastí s obchody prodávajícími suvenýry, oblečení a luxusní zboží.

Domy v The Lanes jsou postaveny v typickém viktoriánském a edwardiánském stylu. Najdeme zde úzké uličky, dlážděné chodníky, malebné průchody a historické krčmy. Atmosféru dokreslují pouliční umělci, performeři, buskeři, ale třeba také důraz na květiny a obchody s nimi.

The Lanes nabízí kromě toho širokou škálu obchodů, od nezávislých butiků s originálními, rukodělnými produkty až po tradiční anglické obchody napříč cenovým spektrem. Pro milovnice a milovníky historie a literatury jsou zde obchody se starými knihami a mapami. The Lanes nabízí i řadu galerií a obchodů s originálním uměním a ručně vyráběnými produkty. Na své si jistě přijdou i hosté, vyznávající hipsterství a kouzlo vintage oblečení. V The Lanes naleznete oblečení s příběhem a módní doplňky z minulých desetiletí. Jsou zde i četné obchody se šperky, suvenýry a typickými britskými produkty.

I za gastronomickými prožitky můžete zavítat do The Lanes, kde nabízí pestrou paletu restaurací a kaváren, které servírují kuchyni z celého světa. Naleznete zde typické anglické puby s nabídkou ikonických jídel jako fish and chips, pie and mash a dalších specialit, můžete si ale vychutnat i kuchyni z Itálie, Francie, Asie a dalších zemí. V neposlední řadě na vás ve čtvrti The Lanes čekají i útulné kavárny a cukrárny.

Zajímavosti:

  • Svatý Bartoloměj: Původně se čtvrť The Lanes nazývala "The Lanes of St. Bartholomew".
  • Tisícileté stavení: V The Lanes se nachází nejstarší dům v Brightonu.
  • LGBTQ+: V The Lanes se koná řada festivalů a akcí, včetně Brighton Pride a Brighton Festival Fringe.
  • Nejtajnější z tajných míst: V The Lanes se nachází tajný bar, o kterém ví jen zasvěcení. Není nijak označený a zabloudit do něj se prý vyplatí. Zkuste pěstovat zážitkovou turistiku a pootevřete dveře poznání.
  • Pozor na úplněk: Pokud se ztratíte v uličkách The Lanes právě při úplňku, není vyloučeno, že kolem vás protančí démonky a démoni, a když budete mít štěstí, možná dojde i na nějaké to setkání s duchy a jinými nadpřirozenými entitami.

Chtěla bych vám moc poděkovat za skvěle zorganizovaný zájezd do Londýna. Slečna průvodkyně měla výborný přehled, široké znalosti a vše bylo detailně naplánované. Autobus byl pohodlný. Velký dík patří také vám za skvělou organizaci a rychlé reakce!

Gymnázium Lesní čtvrť, Zlín
Školní zájezdy do Londýna

Zájezdy pro školy do Londýna ve Velké Británii jsou naše specialita! V Londýně jsme jako doma, prohlédněte si naše vyladěné programy, vezmeme vás na ta nejkrásnější místa. Londýn můžete příhodně nakombinovat s výlety do okolí.

Přejít na seznam zájezdů

Londýn, Brighton a Seven Sisters

Školní zájezd Londýn a jižní pobřeží, Anglie

Navštivte rozmanitý Londýn a nejkrásnější místa jižního pobřeží – letovisko Brighton a nádherné útesy Seven Sisters. Užijte si místní panorama i jedinečnou venkovskou krajinu.

Křídové útesy Seven Sisters
Přímořský Brighton s pláží
Dva dny v Londýně s propracovaným programem
Délka
5 dní / 2 noci
Ubytování
Hotel / místní rodiny
Strava
Snídaně / plná penze
od 9 600 Kč
za osobu